,

Domeinnaamfraude #6 – Dagvaarding tegen Trademark Office een succes!

Advocaten Jeroen Thiele en Madhavi Nagessersing hebben namens 32 ondernemers het bedrijf Trademark Office gedagvaard om te verschijnen voor de rechtbank Noord-Holland. De procedure om de overeenkomsten van de 32 ondernemers met Trademark Office ongedaan te maken, is daarmee in gang gezet.

De dagvaarding leidde direct tot succes! Trademark Office heeft contact opgenomen en wil een procedure voorkomen. Trademark Office heeft toegezegd haar wijze van acquireren per direct aan te passen, zodat deze elke juridische toets kan doorstaan. Concreet komt dit op het volgende neer. Trademark Office zal bij de acquisitie in ieder geval:

  1. zich niet voordoen als onafhankelijke instantie op het gebied van (controle bij) de uitgifte van domeinnamen;
  2. niet melden dat een andere partij de .com, .eu, .info .org etc. variant van de domeinnaam wil registreren;
  3. geen melding maken van het eerste registratierecht om de registratie door de derde partij te voorkomen.

Met deze toezeggingen komt Trademark tegemoet aan de belangrijkste verwijten  van de 32 eisers in de procedure. Nu partijen ook tot een goede oplossing zijn gekomen voor de concrete situatie van de bij deze claim aangesloten ondernemers, is er een optimale uitkomst voor iedereen. De ondernemers krijgen wat ze wilden en Trademark stopt haar kwalijke praktijken.

Berntsen Mulder Advocaten zal de situatie blijven monitoren. Mochten wij signalen ontvangen dat Trademark Office zich niet aan de afspraken houdt, zullen wij direct actie ondernemen. Wij vertrouwen ook op uw waakzaamheid.

Mocht u vergelijkbare ervaringen hebben met andere bedrijven, aarzel ook dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag.

Jeroen Thiele en Madhavi Nagessersing

Meer publicaties van Jeroen Thiele

Domeinnaamfraude #7 – Trademark Office strikes again

Advocaten Jeroen Thiele en Madhavi Nagessersing houden zich al geruime tijd bezig met het bestrijden van domeinnaamfraude. Ondanks de succesvolle procedure die zij namens 32 gedupeerden hebben opgestart tegen Trademark Office, worden zij nog dagelijks benaderd door gedupeerde bedrijven. Hierbij komen steeds nieuwe zaken naar boven. Trademark Office stuurt nu namelijk ook facturen voor jaarlijkse ‘verlengingskosten’, […]

Meer informatie arrow_forward

Tips en tools

Gratis spreekuur

Bent u de dupe van acquisitiefraude? Maak gebruik van ons spreekuur. Face-to-face of telefonisch. Elke laatste donderdag van de maand.

Meer info arrow_forward
Voorbeelddocumenten

Met deze voorbeelddocumenten helpen we u graag op weg.

Voorbeelddocumenten arrow_forward
Zaak aanmelden

Wilt u u een vrijblijvend advies van onze specialisten?

Meldt hier uw zaak aan arrow_forward