"Voor jou"

Bananenbrood met kokos en citroen

Mijn allereerste recept op de website en dan ook meteen één van mijn favoriete tussendoortjes/cakes/ontbijtgerechten. Want zeg nou eerlijk, bananenbrood kan altijd, toch?

 

Dit bananenbrood is heerlijk fris door de kokosrasp en het sap van de citroen.Heb je al vaker bananenbrood gegeten en ben je toe aan een nieuwe variant? Search no more! Dit wil je proeven!

De bereidingswijze

              Verwarm je oven voor op 190 graden.

  1. Mix de geprakte bananen, de kokosolie, de kokosbloesemsuiker, het citroensap en de citroenrasp in een grote kom.
  2. Meng het rijstmeel, de havervlokken, de kokosrasp, de baking soda en het bakpoeder in een andere Als je een baksel maakt met baking soda, is het belangrijk dat je de droge ingrediënten in eerste instantie apart van de vochtige ingrediënten houdt.
    Wanneer baking soda namelijk in aanraking komt met vocht, moet het zo snel mogelijk de oven in.
  3. Meng nu de vochtige ingrediënten met de droge ingrediënten. Roer dit kort, maar goed door met een spatel. Gebruik hiervoor geen mixer.
  4. Vul het cakeblik en snijd van de resterende halve banaan, dunne plakjes voor bovenop de cake. Besprenkel de bovenkant eventueel nog met wat extra kokosrasp.
  5. Bak het bananenbrood in circa 45 minuten mooi goudbruin in de oven. Persoonlijk vind ik het heerlijk als de binnenkant nog een beetje smeuïg en kleffig is. Afhankelijk van de grootte van je cakeblik is dit vaak het geval na 40-45 minuten.
  6. Wil je voorkomen dat de plakjes banaan bovenop verkleuren na het bakken? Verwarm wat abrikozenjam en smeer dit uit over de plakjes banaan.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote, rijpe bananen (3,5 voor in de cake en de resterende helft voor bovenop)
  • 40 gram kokosrasp
  • 45 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 240 gram (bruine) rijstmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ½ citroen uitgeperst (zelf vind ik het sap van een hele nóg lekkerder)
  • ½ theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • Rasp van de schil van een halve citroen (ik gebruik zelf de rasp van een hele citroen)
  • Cakeblik
  • Optioneel: klein beetje (suikervrije) abrikozenjam

Laat je weten wat je ervan vindt? Vergeet mij niet te taggen als je een foto deelt op social media!

Enjoy!