Linkbuilding

Linke soep of lekker listig?

Neem contact met ons op

Linkbuilding

Hoe hoog jouw website staat tussen de resultaten in zoekmachines, wordt mede bepaald door de links die naar jouw pagina’s verwijzen. Daar kun je aan werken door middel van linkbuilding. Het gaat daarbij zowel om kwantiteit als kwaliteit. Hoeveel links zijn het en hoe relevant zijn ze? Komen de links van populaire, goed bezochte sites en hebben ze qua inhoud te maken met jouw content? Dan beloont de Google zoekmachine dat met een hogere plaatsing.

Farming = Harming

Het Google algoritme, dat de rangschikking op de resultaatpagina van de zoekmachine bepaalt, wordt wel steeds slimmer. Na recente updates, doorziet Google of de zogenaamde backlinks natuurlijk zijn of dat ze op een andere manier zijn verkregen. Er bestaan namelijk linkfarms, waarvan het business model eruit bestaat dat ze – tegen betaling – links maken naar jouw website. Dat klinkt misschien handig, maar is in eerste instantie al kostbaar. Vervolgens word je hiervoor, zodra Google dit doorziet, flink afgestraft door de zoekgigant. Dat resulteert in een veel lagere positie tussen de zoekresultaten. Niet doen dus!

Natuurlijke linkbuilding

Gelukkig kan het ook anders. Door gestructureerd te werken aan linkbuilding. Dat doet SEO & SEA voor veel klanten. Hierbij zoeken we naar de sites die er echt toe doen, voor de content die jij biedt.
We zoeken naar populaire sites die een hoge autoriteit score hebben bij Google. Daar overleggen we dan mee, om te zien of zij naar relevante content op jouw site willen linken. Als jij interessante informatie biedt, doen ze dat soms kosteloos. Het is alleen een flinke tijdsinvestering. Maar dat is een goede relatie met zo’n autoriteit natuurlijk wel waard.

Blogmarketing

Blogmarketing is een andere strategie waarmee we je kunnen helpen. Daarbij komt het erop neer dat je interessante, voor jouw doelgroep relevante, verhalen schrijft. Deze bieden we dan bij toonaangevende sites aan. Uiteraard met een link terug naar jouw site – een zogenaamde backlink. Dat zorgt voor meer traffic en meer leads! Die content, de blogs, moeten daarvoor wel goed geschreven zijn. Vind je het lastig om dat te doen? Dat snappen we. Gelukkig kunnen onze tekstschrijvers zorgen voor pakkende teksten. Kijk daarvoor ook op onze pagina over copywriting.

Advies over Linkbuilding

Wil je een frisse blik op wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Search Engine Optimization? Wil je linkbuilding uitbesteden of praten over aanverwante zaken, neem dan contact op met SEO & SEA Online Marketing Solutions. Dan kun je de mogelijkheden bespreken in een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.

Advies aanvragen

  Klanten zeggen

  Hele fijne professionele samenwerking

  met uitstekende omzet resultaten

  Tattooland

  SEO en SEA

  Toppers! Goede service en mee denkend!

  Warm welkom, alsof je thuis komt!

  Club 23

  Op maat applicatie

  Vakkundig, professioneel en creatief.

  Vakkundig, professioneel en creatief.

  Berkhout advies

  SEO

  Fijne mensen om mee samen te werken

  Na twee informatie gesprekken begrepen zij eigenlijk direct wat ik over wilde brengen naar toekomstige relaties ....Top bedrijf voor als je professionaliteit zoekt in communicatie en uitstraling ......Chelsey en Kenno , top gedaan

  AIEBV

  Wordpress website

  Complimenten voor Chelsey en haar team

  De manier waarop ze je bij de hand nemen in de wirwar van de digitale marketingwereld. Oprecht, betrokken, persoonlijk, transparant en niet onbelangrijk ... gewoon heel erg veel verstand van zaken! Kortom: ontzettend tevreden!

  Liftcentraal

  SEO en SEA

  Neem contact met ons op!

  Online groeien begint hier.

  Persoonlijke benadering Vakkundig advies

  Neem contact met ons op

  Online groeien begint hier