Blog

Een waardevolle tool voor je SEO strategie: SE ranking

Een goede SEO-strategie is nodig om bovenaan in de zoekmachine te belanden. Zeker nu bijna alles via het internet gaat, is het als bedrijf belangrijk om online aanwezig te zijn. SE ranking is een handige tool die gebruikt kan worden voor een marketingplan. Met de meest uitgebreide checklist kun je aan de slag met de juiste SEO strategie. Zo bemachtig jij binnenkort een hogere positie in Google. Alle mogelijke SEO tools in één oplossing, hoe handig is dat? SE ranking is een hele waardevolle tool voor je SEO strategie. We vertellen je er graag meer over. 

Waarom een SEO strategie?

De wens van bijna iedere ondernemer is tegenwoordig: Zo hoog mogelijk in Google staan op  relevante zoektermen. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat je niet goed gevonden wordt door consumenten. Daarom is een SEO strategie nodig. Als je aan alle richtlijnen van Google voldoet, dan kun je een mooie plaats behalen op de eerste pagina van de zoekresultaten. Dan is het wel belangrijk dat je weet wat deze richtlijnen zijn, oftewel, wat je moet doen om bovenaan in Google te komen. Vervolgens is het handig om een beeld te hebben van hoe jouw website het doet in de zoekmachines. Denk aan hoe je zoekwoorden scoren, wat je concurrentie doet, technische problemen en meer. Met SE ranking wordt dit allemaal samengevoegd. 

Alles in één platform

Alle SEO tools en extra’s op één platform? Dat is wat SE ranking biedt. Waar het voornamelijk om draait is je website. Je voert een website in met de gewenste zoekwoorden die je wilt monitoren. Dit is het voornaamste gebruik van SE ranking. Daarnaast kun je concurrenten invoeren om jullie prestaties te vergelijken. En zijn er nog 35 andere functionaliteiten die samenkomen in een aantal tools. Op die manier kun je alle belangrijke SEO onderdelen in de gaten houden in 1 tool en kun je je strategie bijsturen wanneer nodig.

Tools binnen SE ranking

Van welke tools kun je gebruik maken met SE ranking? Dit zijn er een aantal:

 • Zoekwoorden

Als het om zoekwoorden gaat kun je een aantal dingen in SE ranking. De ingevoerde zoekwoorden kunnen worden gecontroleerd op de huidige positie binnen de zoekmachine en het zoekvolume. Dit kan geografisch worden beperkt tot land, regio en stad.

Daarnaast kun je een zoekwoordenonderzoek doen. Dit is waar je meestal mee begint. Hier kun je bekijken welke zoekwoorden eventueel relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. 

Ook kun je zoekwoorden groeperen, dit helpt bij het plannen van nieuwe content. Je kunt combinaties maken van synoniemen en woorden met vergelijkbare betekenissen.

 

 • Backlink-checker

Links zijn heel belangrijk. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hoe meer relevante backlinks je hebt, hoe belangrijker Google jou vindt. Het gaat hierbij niet alleen om de hoeveelheid, maar ook zeker om de kwaliteit. Met de backlink-checker kun je jouw backlinks in de gaten houden en zo je SEO strategie optimaliseren. 

 • Meet de waarde van elke backlink
 • Bekijk wat je concurrenten doen en waar zij hun links vandaan halen
 • Analyseer verwijzende domeinen, pagina’s met links en ankerteksten

 

 • On-page SEO

Met de on-page SEO check kun je de kwaliteit van pagina’s bekijken. SE ranking evalueert de optimalisatie van specifieke pagina’s en de titel, metatags, attributen, links, paginastructuur, laadsnelheid en trefwoord dichtheid.

 • Krijg een gedetailleerd overzicht over hoe goed een bepaalde pagina is geoptimaliseerd
 • Download een lijst met vereiste oplossingen en aanbevelingen
 • Beoordeel de belangrijkste parameters van je URL, zodat deze correct wordt weergegeven

 

 • Websites analyseren

Niks zo vervelend als een website die niet goed of traag werkt. Met de website analyse kun je deze problemen opsporen. Denk aan HTM-fouten, 404’s, gebroken links, trage pagina’s. Met deze analyse kun je deze problemen opsporen en aan de hand van de resultaten dit zo snel mogelijk oplossen. Zo voorkom je dat je bezoekers verliest. 

 

 • Wijzigingen monitoren

Het bijhouden van wijzigingen die aan worden gemaakt op pagina’s is zeker handig wanneer je in een team werkt. Zo zie je of er dingen zijn aangepast. 

 • Monitor automatisch de status van je belangrijke pagina’s
 • Handmatig controleren van pagina’s is verleden tijd
 • Zie wanneer een collega of klant wijzigingen doorvoert
 • Krijg meldingen wanneer een concurrent updates doet 

 

 • Marketingplan

Met de tool marketingplan kun je een checklist verkrijgen waar je alles ziet wat er moet gebeuren voor de marketingstrategie. Hierbij gaat het om best practices en je kunt daarnaast zien wat er nog moet worden gedaan. 

Met SE ranking een succesvolle SEO strategie

De SE ranking tool is een goede manier om alle SEO aspecten op 1 plek in de gaten te houden. Je kunt onder andere je zoektermen in de gaten houden, je website analyseren en een marketingplan volgen. Op deze manier kun je goed zien wat je kan verbeteren aan de SEO strategie en wat er gebeurt op de zoekmachine met je website. Ga je voor een succesvolle SEO strategie met deze handige tool? We helpen je graag bij het uitwerken van een online marketingstrategie, neem contact op met een van onze specialisten!

Karin Develing – van Gent
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.