Blog

Wat is SEO en waarom is het zo belangrijk?

Als bedrijf online beter vindbaar zijn, de hoogste positie in Google, betere naamsbekendheid, dat is iets wat iedere ondernemer graag zou willen zien. Door middel van online marketing kunnen deze doelstellingen waargemaakt worden. SEO is een van de populairste manieren om met je bedrijf hoger in Google te komen staan. Maar, wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie. Dit staat voor het verbeteren van een website, met als hoofddoel een hogere positie bemachtigen in de organische zoekresultaten. Het werkt als volgt. Hoe hoger je website scoort op belangrijke zoekwoorden, hoe groter de kans is dat mensen jouw website bezoeken. SEO kan zorgen voor succes op lange termijn. Tegenwoordig moet je wel aan SEO doen, wil je nog ergens op de eerste pagina belanden in de zoekresultaten. Als bedrijf ontkom je er dus niet aan.

Waarom je als bedrijf aan SEO moet doen

Waarom zou je als bedrijf aan SEO zou moeten doen? Er zijn zoveel bedrijven online te vinden, daarom is het ontzettend belangrijk om in de top 10 van de organische zoekresultaten te belanden. Anders is de kans klein dat mensen op jouw website belanden. Dat zou zonde zijn. Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk verkeer naar jouw website en aanvragen of aankopen ontvangen. Als je voor succes op lange termijn wil gaan en graag meer mensen naar jouw website wil, dan is zoekmachine optimalisatie onder andere een manier om dit aan te pakken.

Wat is belangrijk voor SEO?

Wat is SEO precies? Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn voor zoekmachine optimalisatie.

Je website moet technisch goed in elkaar zitten. Zo moet hij snel werken en gebruiksvriendelijk zijn. Mensen moeten het menu makkelijk kunnen vinden en gebruiken. Ook het doen van een aankoop moet niet te lastig zijn.

Content van goede kwaliteit is heel belangrijk. Niet alleen foto’s, maar ook blogs en teksten. Google houdt van nieuwe content.

Links naar jouw website tonen autoriteit en betrouwbaarheid, dit wordt ook wel linkbuilding genoemd.

Dit zijn de basisprincipes, maar er zijn veel ontwikkelingen in de online marketing die ook focus vragen. SEO bestaat dus uit veel meer dan alleen de basisprincipes.

SEO uitbesteden aan een online marketing bureau

Deze strategie is dus erg uitgebreid en veel meer dan alleen content en een website. Als je denkt, dat is mij te ingewikkeld, dan kun je het uitbesteden aan een online marketing bureau. Wij helpen je graag bij het opzetten en onderhouden van je SEO-strategie! Wij hebben de specialisten in huis die met de SEO voor jouw bedrijf aan de slag gaan en de tijd nemen om dit goed te onderhouden.

Wat kost het?

Doordat je met zoekmachine optimalisatie in de organische zoekresultaten terecht komt, betekent dit dat je er dus eigenlijk niks voor betaalt. Want je adverteert niet, en hebt dus geen kosten per klik. SEO is dus in principe de gratis manier om hoog in de zoekresultaten te komen. Als je echter zelf niet weet hoe je dit moet aanpakken en je een online marketing bureau inschakelt, is het niet gratis meer. Dan betaal je dit bedrijf een bedrag per maand, per kwartaal of misschien per half jaar. De prijs varieert per bedrijf. Het is ook maar net hoeveel je er aan uit wil geven. Maar als je voor de beste resultaten gaat, moet je het zien als een langetermijn investering. Het is in ieder geval een belangrijk onderdeel van de marketing van een bedrijf. En dat is waarom jouw bedrijf aan SEO moet doen! Ook beginnen met SEO? Stuur ons een berichtje of bel ons op, wij helpen je namelijk graag met de online marketing van jouw bedrijf!

Karin Develing – van Gent
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.