Blog

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Wat is linkbuilden? Linkbuilden is een hele goede strategie om jouw positie in de zoekresultaten van Google te verbeteren. Zeker in combinatie met andere SEO werkzaamheden. Misschien heb je er weleens over gehoord, misschien nog niet. Linkbuilden is een belangrijk onderdeel van SEO en het helpt bij het verbeteren van je organische vindbaarheid. Het is niets anders dan het verkrijgen van links, zowel op je eigen website als op andere websites. Aan de hand van deze links bepaalt Google jouw positie. Wij leggen je graag verder uit wat linkbuilding is, waarom het belangrijk is en hoe dit helpt bij het vergroten van je online vindbaarheid.

Belangrijkste redenen om te linkbuilden

Waarom is het zo belangrijk? Er zijn eigenlijk twee hele belangrijke redenen om direct te beginnen met linkbuilding. 

Dit zijn ze:

  1. Google ziet verwijzende links als een aanbeveling van anderen
  2. Google bepaald aan de hand van externe links hoe belangrijk je website is

Je wilt natuurlijk het liefst zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google belanden. Daarvoor is linkbuilding essentieel. Google bepaalt namelijk mede aan de hand van externe links hoe belangrijk jouw website is. Hoe meer kwalitatieve links, hoe hoger je in de resultaten belandt.

Interne links

Als je begint met linkbuilding is het verstandig om eerst te werken aan je interne links. Dit betekent de linkstructuur binnen je website. Zo zorg je ervoor dat bezoekers makkelijk kunnen doorklikken naar relevante pagina’s en andere relevante informatie toegankelijk is. De paginawaarde zal hoger worden zodra je relevante links binnen je website hebt naar de belangrijkste pagina’s. 

Externe links

Dit worden ook wel backlinks genoemd. Het zijn links op een andere website die naar jouw pagina verwijzen. Dit soort linkjes kunnen op verschillende manieren verkregen worden. Belangrijk hierbij is de kwaliteit van de linkjes. Dus of de websites relevant zijn en hoge autoriteit hebben. Natuurlijk telt de hoeveelheid ook mee, maar het gaat vooral om de kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan sites die berichten posten over dezelfde onderwerpen als jij. Of websites met een hoge autoriteit, zoals nu.nl. 

Een natuurlijk linkprofiel met kwalitatieve linkbuilding

Er zijn verschillende manieren waarop je links kunt linkbuilden. Zo kun je gaan voor een snelle manier, of voor kwalitatieve linkbuilding. Deze ‘op natuurlijke’ wijze verkregen linkjes worden door Google als zeer waardevol beschouwd. Zoals al eerder benoemd, kwaliteit gaat boven de hoeveelheid links. Een aantal tips voor kwalitatieve linkbuilding:

  • Geleidelijk links verkrijgen
  • Links die naar jou verwijzen, zonder terugverwijzende link
  • Links op relevante websites
  • Relevante landingspagina’s
  • Ga voor websites met autoriteit

Hulp nodig bij linkbuilding?

Als je eenmaal weet hoe je moet linkbuilden, kan dit je bedrijf enorm helpen. Je SEO verbeteren doe je door middel van linkbuilding in combinatie met andere SEO werkzaamheden, zoals copywriting. Benieuwd naar de mogelijkheden met linkbuilding? Of heb je hulp nodig met linkbuilden voor jouw bedrijf? Neem contact op met onze SEO specialisten. Zij kunnen je meer vertellen over de opties en leggen uit wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Chelsey Hendriks
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.