Blog

WordPress plugins voor SEO

Het is een van de meest gebruikte platformen voor websites: WordPress. Vele ondernemers en marketeers zullen het wel kennen. Er zijn ontzettend veel plugins beschikbaar via WordPress die helpen je website te verbeteren. Zoals plugins die je website beveiligen en zorgen dat spam wordt afgewend, plugins die helpen je website SEO-proof te maken en plugins voor pop-ups, sliders, formulieren en cookies. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal te gebruiken, dan zou je website juist traag worden. Less is more. Welke plugins zijn handig om te gebruiken? Wij hebben de beste WordPress SEO plugins voor je op een rij gezet. 

Plugins installeren, hoe doe je dat?

Misschien nog belangrijker, hoe installeer je plugins? Dit doe je in een aantal simpele stappen. Dit zijn ze:

  1. Klik op het dashboard op plugins
  2. Klik op nieuwe plugin
  3. Ga naar het zoekveld om te zoeken naar een specifieke plugin
  4. Klik op nu installeren
  5. Klik op nu activeren
  6. Je plugin is live

 

WordPress plugins

Yoast SEO

Deze plugin ken je waarschijnlijk wel. Yoast SEO is een hele bekende plugin en wordt veel gebruikt. Het is een plugin die gespecialiseerd is in het hoger laten ranken van je website in Google. Yoast SEO kent vele mogelijkheden. Zo kun je de titels en meta descriptions per pagina aanpassen en kun je ze automatisch laten genereren voor alle pagina’s. Daarnaast kun je URL-structuren aanpassen en zit er een tool in om je teksten SEO-proof te maken. Het genereert sitemaps, is gekoppeld met Google Webmasters en het biedt de mogelijkheid om permalinks te configureren. Deze plugin is precies wat je nodig hebt als het gaat om zoekmachine optimalisatie!

WPML

Dit is een plugin die handig van pas komt wanneer je een website hebt die in meerdere talen beschikbaar is. Het bouwen van meertalige websites wordt veel makkelijker met WPML. Het is flexibel en stabiel wat betreft het vertalen van pagina’s, menu’s, widgets en meer. Een gebruiksvriendelijke plugin die waar je niet zonder kan met meertalige sites. 

WPforms 

Met deze plugin kun je onder andere contact forms creëren. Een eenvoudige en krachtige formulier bouwer. Naast contact forms, kun je ook feedbackformulieren, inschrijvingsformulieren, betalingsformulieren en nog meer soorten formulieren voor je site maken. 

WProcket

De snelheid van je website is erg belangrijk. Niks zo vervelend als een trage website. WP rocket is een alles-in-één tool voor het optimaliseren van de snelheid van je WordPress website. Zo kun je je cache legen, je scripts combineren en comprimeren, op deze manier zorg je ervoor dat de kans zo klein mogelijk is dat je website traag wordt. Het verwijderen of verplaatsen van render blocking resources kun je ook doen met deze plugin. Het is geen gratis plugin, maar hij is het zeker waard.

Redirection

Een pagina die het niet doet, dat is net zo vervelend als een trage website. Met de plugin-redirection voorkom je 404 errors. Zo worden links automatisch aangepast en worden bezoekers rechtstreeks doorverwezen naar een andere pagina. 

Askimet

Websites zijn een aantrekkelijk doelwit voor hackers en spammers. Je zit niet te wachten op vervelende spam reacties op je website. Deze plugin is tegen spam bij blog reacties.Het is een beveiligingsplugin. Wanneer je geen blog(reacties) op je website hebt. Dan heb je deze natuurlijk niet nodig. 

WooCommerce

Dit is een handige plugin voor online winkels. Woocommerce is een goede plugin waarmee je producten, productpagina’s en beschrijvingen kunt maken. De plugin is ook SEO-geoptimaliseerd. 

Je website optimaliseren met plugins

Er zijn nog veel meer plugins voor WordPress, maar bovenstaande zijn waardevolle plugins en handig om mee te beginnen. De Yoast SEO plugin is een echte must-have, deze maakt het optimaliseren van je SEO veel gemakkelijker. Ook anti-spam plugins zijn erg handig, net als een formulier plugin. WordPress plugins maken het beheren en optimaliseren van een website een stuk makkelijker, het neemt je werk en tijd uit handen. Dit biedt ruimte om je te focussen op andere zaken. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte plugin, kun je deze dus gewoon opzoeken via het dashboard. Twijfel je over welke je moet nemen? Onze specialisten helpen je graag bij het maken en onderhouden van websites en het optimaliseren van je SEO. Ze kunnen je adviseren over de beste plugins. Neem contact met ze op!

Karin Develing – van Gent
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.