Blog

Handige en gratis online marketing tools

Als marketeer heb je vaak honderden dingen op je to-do list staan. Alles kost tijd en soms zitten er gewoon te weinig uren in een dag. Online marketing vereist een hoop werk, zeker wanneer je het goed wilt doen. Gelukkig zijn er eindeloze mogelijkheden als het gaat om tools. Deze tools maken het werk een stuk makkelijker. Ze helpen je bij het afwerken van je to do list. In deze blog vertellen wij je over een aantal handige en gratis online marketing tools. De meeste zijn zelfs gratis, zo zijn ze voor iedereen toegankelijk. Haal het meeste uit je werk en je budget!

  • Google Analytics

De eerste tool is Google Analytics. Wat gebeurd er op je website? Google Analytics geeft je inzicht in de bezoekersstatistieken en het gedrag van je bezoekers op jouw website. Op die manier worden je website prestaties inzichtelijker en kun je bepalen of je de gewenste resultaten hebt behaald.

  • Google Ads Zoekwoordplanner

Met deze tool van Google kun je onderzoek doen naar zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf. Zo vind je nieuwe zoekwoorden voor je campagnes. Naast de zoekwoord suggesties, krijg je een schatting te zien van de zoekopdrachten en wat de kosten zijn. 

  • Google Tag Manager

Nog een tool van Google, met Google Tag Manager kun je makkelijk tags, pixels en tracking codes toevoegen aan je website. Hierdoor worden alle codes vanuit Google Tag Manager op je website geladen en hoef je deze dus niet in je website allemaal te plaatsen, wat er weer voor kan zorgen dat je website trager zal zijn/laden.  

  • Canva

Met Canva kun je mooie visuals maken. Denk aan logo’s of beelden voor social media. Je kunt enorm veel creëren in Canva. Je kunt je eigen elementen zoals afbeeldingen en video’s bewerken. In principe is Canva gratis, voor meer opties kun je een Pro-account nemen. 

  • Meta Business Suite

Met deze tool kun je al je content inplannen op social media. Zo kun je in 1 keer voor de gehele maand of een aantal maanden vooruit plannen. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je posts en stories presteren en kun je veel meer statistieken bekijken. Een erg handige tool voor bedrijven die veel met social media werken. 

  • Pexels

Afbeeldingen en visuals zijn niet meer weg te denken op het internet. Het is een belangrijk element voor de SEO. Vooral plaatjes met personen erop doen het goed. Het beste is natuurlijk eigen foto’s van werknemers op het werk of op evenementen. Wanneer je weinig foto’s tot je beschikking hebt of snel een afbeelding van hoge kwaliteit nodig hebt, komt Pexels handig van pas. Hier vind je een bibliotheek vol met gratis stock foto’s. 

  • Chat GTP

Waarschijnlijk heb je er inmiddels al van gehoord. Chat GTP is ontzettend populair. Deze chatbot geeft antwoord op al je vragen. Tekst schrijven? Geen probleem! Contentplanning bedenken? Ook geen probleem! Chat GTP kan je dus een hoop tijd besparen als het aankomt op marketing. 

  • SE Ranking

Deze tool is niet gratis, maar wel ontzettend handig. SE Ranking geeft de mogelijkheid om een SEO rapport te maken van de kwaliteit van een bepaalde pagina. Je kunt zien hoe goed individuele pagina’s geoptimaliseerd zijn. Je kunt van de zoekwoorden inzien hoe deze ervoor staan in de ranking van Google en je website analyseren op het gebied van SEO. Aan de hand van deze informatie kan je zelfs een geheel marketing plan maken. 

  • WordPress Yoast SEO

Deze laatste is een hele handige tool voor SEO. De WordPress plug-in Yoast SEO. Met Yoast kun je de pagina’s op je website optimaliseren, zodat ze voldoen aan de eisen van Google. Op die manier ben je als bedrijf beter vindbaar. 

Aan de slag met online marketing

Al deze tools helpen bij het verbeteren en ondersteunen van je marketingplan. De meeste zijn gratis en kan iedereen dus gewoon zo gebruiken. Voor andere betaal je een klein bedrag, maar profiteer je wel van grote voordelen. Wij helpen je graag als het aankomt op online marketing. Onze specialisten weten precies hoe ze moeten werken met al deze tools. Neem contact met ons op!

Chelsey Hendriks
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.