Instagram advertising

Voor instant succes?

Neem contact met ons op

Beeldend adverteren op Insta

Instagram kun je zien als het zusje van Facebook. Het platform richt zich op een ander, jeugdiger publiek. Maar omdat deze twee social media uit dezelfde familie komen, zijn er ook overeenkomsten. Voor adverteerders is in dat opzicht het belangrijkste aspect, dat advertenties via dezelfde tool kunnen worden gemanaged. Je kun bij het adverteren op Instagram zelfs de optie aanvinken om de advertentie ook op Facebook te laten lopen – en omgekeerd. Maar laten we bij het begin beginnen. Je hebt om te kunnen adverteren ten eerste een business account nodig, daarna gaat de Insta-wereld voor je open.

Gaan we Instagram Stories of Posts promoten?

Een belangrijke eerste keuze die je moet maken, is of je posts gaat promoten of dat je door middel van Intragram stories gaat communiceren. Allebei kan natuurlijk ook. Maar als je weet wat het beste werkt, kun je het budget nog slimmer inzetten. Uiteraard net zo gesegmenteerd als op Facebook.
Instagram is een visueel medium, het gaat om mooie foto’s en video’s. Die moet je wel hebben, met de uitstraling die past bij jouw merk. Vervolgens zijn hashtags een fenomeen waar je aandacht aan moet besteden. Want die zijn op Instagram de sleutel tot succes. We helpen je graag om ze te vinden.

Advertenties op Instagram plaatsen

Belangrijk is om te zorgen dat de content die jij plaatst op Insta, qua uitstraling goed past bij de sfeer van Instagram. Zo blenden jouw advertenties op instagram goed met de organische content. Daarbij is ook de tekst, oftewel copywriting, een belangrijk element. Instagram is weliswaar van oorsprong een foto-site; maar voor interactie met jouw doelgroep is meer nodig. Daarvoor moet je waardevolle content bieden, maar ook de juiste call to action gebruiken. Dan hebben we het ook over de button die op de advertentie onder de foto staat. Maar vooral om de teksten die je gebruikt. Die moeten authentiek zijn en de juiste snaar raken.

Pas dan zal de advertentie het gewenste effect hebben en zorgen voor conversie. Ook daarbij kunnen wij je helpen. We zorgen dat klanten niet alleen jouw advertentie zien, maar ook dat het leidt tot de gewenste actie. Lees hier meer over op onze pagina over conversie optimalisatie. Zoals je ziet, is adverteren op Instagram al net zo complex als op Facebook. Neem daarom contact op met SEO & SEA, voordat jouw experimenten een ongewilde aanslag doen op jou kostbare marketingbudget.

Advies over het uitbesteden van Instagram Advertenties

Wil je verder praten over de kansen die adverteren op Instagram jou biedt? Neem dan contact op met SEO & SEA Online Marketing Solutions. Dan kun je de mogelijkheden bespreken in een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.

Advies aanvragen

  Klanten zeggen

  Hele fijne professionele samenwerking

  met uitstekende omzet resultaten

  Tattooland

  SEO en SEA

  Toppers! Goede service en mee denkend!

  Warm welkom, alsof je thuis komt!

  Club 23

  Op maat applicatie

  Vakkundig, professioneel en creatief.

  Vakkundig, professioneel en creatief.

  Berkhout advies

  SEO

  Fijne mensen om mee samen te werken

  Na twee informatie gesprekken begrepen zij eigenlijk direct wat ik over wilde brengen naar toekomstige relaties ....Top bedrijf voor als je professionaliteit zoekt in communicatie en uitstraling ......Chelsey en Kenno , top gedaan

  AIEBV

  Wordpress website

  Complimenten voor Chelsey en haar team

  De manier waarop ze je bij de hand nemen in de wirwar van de digitale marketingwereld. Oprecht, betrokken, persoonlijk, transparant en niet onbelangrijk ... gewoon heel erg veel verstand van zaken! Kortom: ontzettend tevreden!

  Liftcentraal

  SEO en SEA

  Neem contact met ons op!

  Online groeien begint hier.

  Persoonlijke benadering Vakkundig advies

  Neem contact met ons op

  Online groeien begint hier