Blog

Linkbuilding uitbesteden, de juiste beslissing

Hoger in de zoekresultaten van Google verschijnen. Dit is iets wat veel bedrijven graag zouden willen. In een wereld waar alles dezer dagen online gebeurd, is het wel handig als je als bedrijf ook gevonden wordt online. De manier om dit te doen heet SEO, search engine optimization. Hierbij optimaliseer je onder andere je website, waardoor Google jouw website als relevant ziet en dus hoger in de zoekmachine zal plaatsen. Een onderdeel van SEO is linkbuilding. Hoe hoog jouw website in de zoekresultaten komt, wordt onder andere bepaald door linkjes die naar jouw pagina’s verwijzen. Uiteindelijk is het een combinatie van SEO werkzaamheden die gaat zorgen dat jouw bedrijf bovenaan in Google verschijnt. Lees meer over wat linkbuilding is en wat het uitbesteden ervan voor je bedrijf kan doen.

Wat is linkbuilding?

Linkjes die naar jouw pagina’s verwijzen bepalen dus ook mee aan je plek in de zoekresultaten. Hier kun je aan werken door middel van linkbuilding. Maar wat is linkbuilding precies? Dit is het linken van externe websites naar jouw website. Het gaat om zowel kwantiteit als kwaliteit. Hoeveel links zijn het en hoe relevant zijn ze? Als ze bijvoorbeeld op populaire sites staan, goed bezochte sites en de inhoud te maken heeft met jouw website, dan zal Google dit als relevant zien. En dit resulteert erin dat je een hogere plaatsing in de zoekresultaten van Google zal hebben.

Pas op voor Google, gebruik natuurlijke backlinks

Google algoritme is wat de rangschikking van de zoekresultaten bepaalt. Dit algoritme wordt alsmaar slimmer en slimmer. Google doorziet tegenwoordig of links op een natuurlijke manier of een andere manier verkregen zijn. Structuur is erg belangrijk Gestructureerd werken aan de linkbuilding van jouw website is dus een goed idee. Links plaatsen op populaire sites, sites met een hoge autoriteit en die passen bij de content die jij biedt. Dat is hoe je hoger in Google gaat komen.

Hoe helpt linkbuilding uitbesteden jouw bedrijf?

Linkbuilding helpt dus mee aan een hogere positie in Google. En dat is wat je als bedrijf graag wil. Je wil gevonden worden door (potentiële) klanten. Er voor zorgen dat je meer verkoopt en dus een hogere omzet genereert. Linkbuilding is een goede manier om dit doel te behalen. Zeker als je het goed doet, vallen er mooie resultaten te behalen. Het is geen makkelijke klus, dus linkbuilding uitbesteden is de juiste beslissing.

Linkbuilding uitbesteden aan een online marketing bureau

Een frisse blik van specialisten die weten wat ze doen, dat is wat een online marketing bureau jou kan bieden. Linkbuilding uitbesteden en combineren met andere SEO werkzaamheden is een verstandig idee. Door een weloverwogen SEO-strategie in te zetten kun je de best mogelijke positie in Google bereiken met je bedrijf. Hulp nodig bij linkbuilding? Onze specialisten leggen je graag uit wat we voor je kunnen betekenen!

Karin Develing – van Gent
Online marketing specialist

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zullen we kennismaken?

Wil je een frisse blik op jouw online marketing? Neem contact met ons op. Bel 0172-476493 of stuur ons jouw vraag via het antwoordformulier.