Linkbuilding uitbesteden

In de digitaliserende wereld wordt het steeds belangrijker om goed vindbaar te zijn als website. Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw website hoger rankt in Google. Een van de meest bekende technieken is zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization of SEO genoemd. SEO omvat een breed scala aan methoden die ervoor zorgen dat jouw website bovenaan komt te staan in Google. Een belangrijk onderdeel van SEO is linkbuilding. Linkbuilding zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website als relevant en betrouwbaar beschouwen, waardoor jij automatisch hoger in de zoekresultaten verschijnt. Effectieve linkbuilding kan het verschil maken tussen een website die nauwelijks bezoekers trekt en een website die dagelijks verkeer genereert. Daarom is het dus goed om te investeren in deze SEO strategie. Maar hoe werkt linkbuilding precies, en is het verstandig om linkbuilding uit te besteden? Je leest het in deze blog.

Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Linkbuilding is dus een belangrijke SEO-strategie die ervoor zorgt dat jouw website als relevanter en betrouwbaarder beschouwd wordt en dat werkt als volgt:

  1. Zoekwoordenanalyse: linkbuilding begint met het onderzoeken van relevante termen voor jouw website. Dat gebeurt op basis van zoekvolume, concurrentie en klikprijs. De zoekwoorden met een hoge zoekvolume en lage concurrentie en klikprijs zijn het meest interessant om te gebruiken voor linkbuilding. 
  2. Content creëren: het is belangrijk dat je website goede content heeft die de moeite waard is om naar te linken. Een veelgebruikte strategie om de waarde van de content te verhogen is het schrijven van diepgaande blogs. Hoe beter en relevanter de content, hoe effectiever de linkbuilding werkt.
  3. Backlinks inkopen: backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Het hoogste resultaat wordt behaald wanneer de content op je website zo goed is dat er op een natuurlijke manier naar gelinkt wordt. Dit gebeurt echter niet vaak, en daarom is het veel gebruikelijker om backlinks in te kopen. Dat gebeurt via gespecialiseerde platforms die bemiddelen tussen websites en adverteerders. Hierbij worden links geplaatst op relevante en kwalitatieve websites. Op die manier bouwt jouw site meer autoriteit op.
  4. Monitoren: het is belangrijk om de resultaten van de linkbuilding goed te monitoren met tools zoals SE Ranking of Google Analytics. Hiermee kun je namelijk het aantal backlinks, de kwaliteit ervan, en hun impact op je zoekmachine positie goed volgen.
  5. Resultaten: linkbuilding is een strategie die werkt op de lange termijn. Het is dus niet gek als je niet direct grote resultaten ziet. Wanneer linkbuilding effectief wordt ingezet levert dit aanzienlijke voordelen op voor je website, maar je hebt er wel even geduld voor nodig.

Moet ik linkbuilding uitbesteden?

Het is zeker aan te raden om linkbuilding uit te besteden. Het is een tijdrovend proces dat veel expertise vereist, want het inkopen van links gaat niet helemaal zonder risico. Als het niet goed wordt uitgevoerd, en er veel backlinks ingekocht worden van lage kwaliteit, kan dat zelfs negatieve gevolgen hebben voor de ranking van jouw website. Google geeft namelijk de voorkeur aan backlinks van betrouwbare en relevante websites, en beschouwt het inkopen van slechte of irrelevante links als manipulatief gedrag. Linkbuilding uitbesteden is een goede oplossing, omdat professionals precies weten hoe ze een natuurlijk linkprofiel op kunnen bouwen en risico’s kunnen vermijden. Op die manier weet je zeker dat jouw website gaat profiteren van deze strategie. 

SEO & SEA Online Marketing Solutions als partner

SEO & SEA is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in het inkopen van betrouwbare backlinks. Bij ons is jouw website in goede handen en wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw website straks bovenaan in Google staat. Neem vandaag nog contact met ons op en zorg ervoor dat jouw website gaat scoren.